Coway Bamboo Plus : Penapis Air Luar Rumah Yang Berkualiti Tinggi

Hantar artikel pada geng

Pengenalan

Kualiti air di kawasan tertentu mungkin lebih tercemar daripada yang lain. Inilah yang mengakibatkan air yang terdapat di rumah menjadi tidak sesuai untuk diminum atau digunakan dalam kegiatan harian. Selain itu, air yang tercemar juga boleh menimbulkan masalah kesihatan seperti penyakit kulit, masalah pernafasan dan penyakit berbahaya lain. Oleh itu, sangat penting untuk memastikan air yang digunakan di rumah adalah bersih dan berkualiti untuk melindungi kesihatan keluarga anda.

Air bersih dan berkualiti adalah faktor penting dalam kehidupan seharian kita. Penapis air luar Coway Bamboo Plus hadir sebagai penyelesaian bagi keluarga yang memerlukan air yang sihat dan bebas dari bahan-bahan yang tidak diingini. Terutama sekiranya kawasan rumah terdedah kepada air karat dan air berbau, memasang model ini adalah pilihan yang tepat.

coway bamboo plus

Bamboo Plus Coway Hadir

Model Bamboo Plus Coway hadir dengan menggunakan teknologi Alpha UF membrane. Bahagian luar penapis menggunakan Stainless Steel Gred JIS 204 . Penapis air luar ini juga direka dengan konsep inside-out, di mana air akan melalui 0.01 mikron untuk menghilangkan kuman, bakteria, pepejal dan besi berat tanpa mengurangkan tekanan air di dalam rumah.

Teknologi Alpha UF membrane yang digunakan dalam model Bamboo Plus Coway adalah teknologi penapisan air terkini. Ia mampu menghilangkan sebanyak 99.9% kuman dan bakteria dalam air. Dengan menggunakan penapis air luar ini, keluarga anda akan dapat menikmati air bersih dan sihat tanpa risau tentang kandungan kimia atau bahan yang tidak diingini dalam air. Selain itu, penggunaan Stainless Steel Gred JIS 204 pada bahagian luar penapis air luar ini juga memberikan kelebihan kepada pengguna kerana ia tahan karat dan boleh bertahan lama.

Spesikasi Bamboo Plus Coway

Semua yang anda perlu tahu tentang Penapis Luar Coway Bamboo (POE-22A)

Spesifikasi

Penapis: Membran UF.
Bahan Sarung Shell: Keluli Tahan Karat 304 Grade.
Suhu Operasi: 20°C – 45°C.
Kapasiti Aliran: 2200 – 2500 L/J
Tekanan: 0.1- .03 MPa.
Dimensi Produk: 168mm (ø) x 1270mm (T).
Berat Bersih: 10kg.
Penapis luar Coway Bamboo (POE-22A) direka khas untuk digunakan di luar rumah dan mempunyai teknologi membran UF yang efektif dalam menapis air kotor. Sarung Shell menggunakan keluli tahan karat 304 Grade yang berkualiti tinggi dan tahan lama terhadap karat dan cuaca. Selain itu, penapis ini boleh digunakan dalam pelbagai suhu, antara 20°C hingga 45°C.

Dengan kapasiti aliran 2200 – 2500 L/J, penapis luar Coway Bamboo (POE-22A) sesuai untuk kegunaan keluarga yang besar. Ini kerana ia boleh menapis air dengan cepat. Selain itu, dengan tekanan antara 0.1 hingga 0.03 MPa, ia dapat mengalirkan air dengan lancar tanpa mengurangkan tekanan air yang digunakan dalam rumah.

Kelebihan Coway Bamboo Plus

Kelebihan utama penapis air Coway Bamboo Plus adalah ia dibina dengan rangka besi tahan karat (stainless steel), pemasa flush automatik, kalis tekanan tinggi, suhu tinggi dan pH. Selain itu, ia juga mempunyai ciri-ciri hebat seperti:

Menjimatkan Ruang Rumah

Penapis air Coway Bamboo Plus direka dengan bentuk yang elegan dan moden. Saiz yang kecil dan padat memudahkan pemasangan di dalam rumah. Selain itu, ia boleh disesuaikan dengan penggunaan di dalam atau di luar rumah, bergantung kepada keperluan keluarga.

Ia tidak memerlukan tangki air untuk menyimpan air yang telah disaring kerana ia akan mengalir secara langsung ke dalam paip rumah. Ini bermakna, tiada lagi masalah dengan tangki air yang berkeladak dengan karat ataupun masalah kebersihan yang seringkali timbul daripada tangki air. Oleh itu, anda boleh menikmati air bersih dan berkualiti tanpa perlu mengorbankan ruang rumah yang berharga.

Mengelakkan Tangki Air Rumah Berkeladak

Pemasangan penapis air Coway Bamboo Plus juga dapat membantu mengelakkan tangki air di rumah dari berkarat dan berkeladak. Karat dan keladak pada tangki air dapat menyebabkan kualiti air yang tidak memuaskan untuk digunakan dalam kehidupan seharian. Selain itu, peningkatan jumlah keladak dan karat pada tangki air boleh menyebabkan masalah kesihatan dan kulit yang tidak menyenangkan, seperti gatal-gatal dan ruam kulit. Oleh itu, dengan memasang penapis air Coway Bamboo Plus, kita dapat memastikan kualiti air yang lebih baik dan bebas daripada bahan-bahan yang tidak diingini.

coway BTS as ambassador

Memiliki Auto Flushing Timer

Teknologi auto flushing timer pada penapis air Coway Bamboo Plus adalah yang pertama di Malaysia. Ia dapat membantu mengekalkan kualiti air yang baik dengan menjalankan pembersihan automatik secara berkala. Pembersihan ini melibatkan pengaliran air suci melalui sistem penapis dalam beberapa minit, menghilangkan kotoran dan bahan-bahan yang mungkin terperangkap dalam penapis.

Selain itu, teknologi ini juga dapat mengurangkan kebergantungan pada pemilik penapis air untuk membersihkan secara manual. Dengan auto flushing timer, pemilik hanya perlu menetapkan masa pembersihan dalam menu pada panel kawalan. Penapis air Coway Bamboo Plus kemudian akan menjalankan pembersihan secara automatik pada masa yang telah ditetapkan.

Dengan teknologi auto flushing timer yang disediakan oleh penapis air Coway Bamboo Plus, pemilik dapat menikmati air yang selalu bersih dan segar. Pemilik tidak perlu risau tentang kualiti air yang tercemar oleh kotoran atau bahan-bahan yang tidak diingini. Teknologi ini juga dapat membantu memperpanjang hayat penapis air dengan menjaga penapis dalam keadaan yang baik selalu.

Penggunaan Alpha UF Membrane

Teknologi Alpha UF membrane yang digunakan pada penapis air Coway Bamboo Plus mampu menapis air dengan sangat teliti. Dengan saiz tapisan yang serendah 0.01 mikron, penapis ini dapat menapis hampir semua jenis kotoran dalam air seperti kuman, bakteria, pepejal dan besi berat. Ini memastikan air yang digunakan di rumah keluarga sentiasa bersih dan berkualiti tinggi.

Selain itu, teknologi Alpha UF membrane juga dapat menghilangkan klorin dan bau yang terdapat dalam air. Klorin yang terdapat dalam air paip dapat memberikan kesan buruk terhadap kesihatan tubuh manusia apabila diambil dalam jumlah yang banyak. Dengan menggunakan penapis air Coway Bamboo Plus, keluarga dapat menikmati air yang bebas dari klorin dan bau yang tidak diingini.

Dengan teknologi Alpha UF membrane, penapis air Coway Bamboo Plus juga dapat membantu menjaga keseimbangan pH dalam air. Ini kerana teknologi ini mampu mengekalkan mineral yang diperlukan oleh tubuh manusia seperti kalsium dan magnesium dalam air. Sebagai hasilnya, air yang keluar daripada penapis ini adalah sihat dan berguna untuk tubuh manusia.

Tidak Mengurangkan Tekanan Air Di Dalam Rumah

coway bamboo plusKelebihan penapis air Coway Bamboo Plus yang lain adalah ia tidak menyebabkan pengurangan tekanan air di dalam rumah. Dengan konsep inside-out, air yang telah ditapis akan mengalir dengan lancar dan mengalirkan air yang bersih dan sihat ke dalam rumah. Proses ini dilakukan tanpa mengurangkan tekanan air yang digunakan oleh keluarga.

Ini sangat penting kerana keluarga tidak akan mengalami masalah dengan pengurangan tekanan air apabila menggunakan penapis air ini. Ia juga memastikan kelancaran air yang diperlukan di dalam rumah seperti untuk mandi, memasak dan lain-lain tetap terjamin tanpa sebarang masalah yang mengganggu. Kelebihan ini juga memberikan keselesaan kepada keluarga. Jadi kita tidak perlu risau tentang kualiti air yang digunakan dan pengurangan tekanan air di dalam rumah.

Ia sesuai untuk digunakan di rumah, pejabat, atau kawasan perumahan yang mempunyai masalah air yang tidak sihat.

Ulasan Singkat Tentang Bamboo

Jika anda ingin mencari penapis air berkualiti tinggi yang efektif dan tahan lasak, Coway Bamboo Plus adalah pilihan terbaik untuk anda. Selain daripada menggunakan teknologi Alpha UF membrane dan konsep inside-out, penapis air ini juga direka dengan bentuk yang cantik dan saiz yang kecil dan padat. Ia juga mudah untuk dipasang di dalam atau di luar rumah.

Dengan Coway Bamboo Plus, anda tidak perlu risau tentang kualiti air di rumah anda. Ia dapat menapis air hingga 0.01 mikron untuk menghilangkan kuman, bakteria, pepejal dan besi berat tanpa mengurangkan tekanan air di dalam rumah. Tambahan pula, teknologi auto flushing timer yang terdapat pada penapis air ini dapat memastikan air yang keluar sentiasa bersih dan berkualiti tinggi.

Oleh itu, jangan ragu-ragu untuk membeli Coway Bamboo Plus hari ini dan nikmati air bersih dan sihat di rumah anda. Ia pasti memenuhi semua keperluan anda dan menyediakan keselesaan dan ketenangan fikiran yang anda perlukan.

Hantar artikel pada geng